Opsporingsmethodes voor lekken in de leiding

A L'eau Zwembaden beschikt over verschillende technologieën om het lek in uw leidingen efficiënt terug te vinden. In eerste instantie voeren we een drukmeting uit op het leidingwerk (bodemput, inspuiters, stofzuiger en de skimmers). Op deze manier is het snel zichtbaar in welk circuit zich een verlies bevindt. Zodra we dit hebben gevonden, zoeken we verder met de geofoon om de exacte locatie in de leiding terug te vinden. Zo kan met een minimum aan breekwerken de leiding hersteld worden.

Drukmeting:
Met behulp van gespecialiseerde apparatuur, zetten we uw leidingen onder druk en controleren we op drukverlies. Indien een drukverlies wordt vastgesteld, weten we meteen in welke leiding het lek aanwezig is. Nadien wordt er verder gewerkt met de geofoon.

Geofoon:
Nadat we het drukverlies hebben vastgesteld in een leiding, moeten we nog de exacte locatie van het lek terugvinden. Met de geofoon, ook wel eens 'waterverklikker' genoemd, bepalen we de exacte locatie van het lek in de leiding. Omdat deze positiebepaling zo accuraat is, kunnen we het lek zeer lokaal traceren. Via deze werkwijze is het niet nodig om de volledige leiding bloot te leggen en blijven de breekwerken tot een minimum beperkt.