Gevolgen van lekken


Bij een lekkende waterleiding kan het waterverlies al snel oplopen tot 2m³ per dag. Indien u beschikt over een automatisch bijvulsysteem komt deze lekkage vaak pas aan het licht naar aanleiding van de torenhoge eindafrekening van uw waterleverancier! Bijkomend bent u continue aan het verwarmen doordat u dagelijks vers/koud water toevoegt, wat resulteert in een hoge energiefactuur.

Daarnaast zal u een abnormaal hoog verbruik aan chemicaliën hebben om het water helder te houden. Veel van deze chemicaliën spoelen weg via het lek naar de grond wat grondvervuiling veroorzaakt.

Dit zijn slechts de passieve kosten die kunnen voortkomen uit een lekkend zwembad. U mag er niet aan denken dat uw zwembad leegloopt tot onder het niveau van het aanwezige grondwaterpeil. Uw zwembad zal door de grondwaterdruk uit de grond opgestuwd worden met alle gevolgen van dien: gescheurde leidingen, gebroken terrassen, losse boordstenen, structurele problemen, e.a. … .

Visualiseer ook eens het wegspoelend effect van water, aangevuld met aarde, dat onvermijdelijk resulteert in gronderosie. Deze grondverplaatsingen zullen uiteindelijk terras- en grondverzakkingen tot gevolg hebben.

Dankzij onze hoogtechnologische apparatuur, kunnen wij deze lekken heel precies opsporen waardoor wij uw terrasvloer slechts plaatselijk dienen open te breken. Zo blijft de schade beperkt en kan u de kosten tot een minimum herleiden.

Daarom heeft u er alle belang bij om snel te reageren, zodra u het vermoeden hebt dat u een lek in uw zwembad heeft. Wist u bovendien dat in de meeste gevallen de brandverzekering de detectie terugbetaalt?